PRIPREMILI SMO ZA VAS!PRISTUPAČNOST U PRAKSI

Preuzmite smernice i vodiče koje smo pripremili ili preveli za vas.

Naslovna stranica priručnika za Pristupačnu komunikaciju. Mladić i devojka se dodiruju, logo Caritas Srbije

Priručnik za pristupačnu komunikaciju

Priručnik za pristupačnu komunikaciju nastao je u cilju podizanja svesti javnosti i ukazivanja na problem nedovoljne pristupačnosti, ali i predstavljanja mogućih rešenja, odnosno smernica za unapređenje pristupačnosti.
Naslovna strana Smernica za pristupačnost na društvenim mrežama

Smernice za pristupačnost na društvenim mrežama

Pristupačnost za osobe sa invaliditetom na društvenim mrežama je od suštinskog značaja jer omogućava inkluzivno online okruženje gde svi korisnici, bez obzira na njihove fizičke ili kognitivne sposobnosti, mogu da konzumiraju različite sadržaje ili se povezuju sa pojedincima, institucijama, kompanijama ili organizacijama.
Naslovna stranica Smernica za organizovanje pristupačnih događaja

Smernice za organizovanje pristupačnih događaja

Svi posetioci događaja treba da se osećaju dobrodošlo i da imaju mogućnost ravnopravnog učestvovanja, bilo da je u pitanju zabava, ručak, radni sastanak ili seminar. Kada govorimo o kontekstu pristupačnosti, možemo ga posmatrati kroz niz smernica, koje obezbeđuju da događaj bude pristupačan za sve.

Preslušajte smernice u audio formatu koje su pripremljene od strane Saveza slepih Srbije.

Naslovna strana Smernica za izradu pristupačnih veb-sajtova

Smernice za izradu pristupačnih veb-sajtova

Digitalizacija društva zahteva i izradu pristupačnih internet sajtova i servisa za osobe sa invaliditetom. Pristupačni internet servisi i veb prezentacije doprinose inkluziji osoba sa invaliditetom u digitalnom svetu, pružajući im jednaku dostupnost informacijama, proizvodima i uslugama kao i osobama bez invaliditeta.
Naslovna stranica Informacije za sve na latinici

Informacije za sve

Evropski standardi za izradu lako razumljivih informacija na latiničnom pismu. Dokument je napravljen od strane Inclusion Europe www.inclusion-europe.eu.
Naslovna stranica Informacije za sve - ćirilica

Informacije za sve

Evropski standardi za izradu lako razumljivih informacija na ćiriličnom pismu. Dokument je napravljen od strane Inclusion Europe www.inclusion-europe.eu.

KONTAKTIRAJTE NAS!

Budite slobodni da nas kontaktirate u vezi bilo kakvih pitanja, predloga za saradnju, sugestija ali i kritika. Odgovorićemo Vam u što kraćem roku.

Adresa

Vojvode Stepe 78/lok.5;
11 000 Beograd
Republika Srbija

Pozovite nas

+381 140-99-561;
+381 140-99-562;
+381 11 3610-152

Pišite nam

secretariat@caritas.rs